Danske Signaler i Skala N

Til mine skala N moduler vil jeg gerne have fungerende signaler, men jeg synes ikke at det er let at finde noget der tilfredsstiller mig – hvad har i gjort?

Jeg startede naturligvis min søgning med at læse på skala-n.dk og synes ikke at de beskrevne signaler ligner nok, – ja jeg er kritisk men ikke så god til at tælle nitter ;-).

Den svenske Bo har på sporskiftet vist en del rigtig fine svenske signaler, – men de er jo ikke helt danske (jeg sagde jo at jeg er kritisk). Dog kan dværgsignalet spejlvendes og anvendes på danske baner. Jeg har læst i det svenske forum og fulgt hans vej og mange forsøg, og kan se at det ikke er en let opgave jeg her stiller.

Men, går det helt galt kan man jo lave det selv. Jeg har spurgt i sporskiftets forum, bare lige høre om der er en lettere vej, – før jeg kaster for mange timer efter det.

Jeg synes selv at have støvsuget nettet for pæne signaler, og de eneste jeg har fundet der ligner – er håndbyggede eller i HO ( eller håndbygget HO )

Jeg har forsøgt at tegne et DSB Type Ea signal i Illustrator, og det virker ikke umuligt. Indrømmet – det er godt nok småt når det printes i 1:160, og det skal revideres en del.

Jeg er motiveret for at lave nogle signaler af god kvalitet, men vil bare sikre mig at jeg ikke bruger 6 måneder på at lave nogle signaler – og så er der en af sporskiftets altvidende brugere der siger “hvorfor har du ikke bare købt sådan et…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *