Signalsamling

Jeg er kommet rigtig langt, og dog – så alligevel ikke…

Jeg har fundet ud af en del, og af skade bliver man klog.

Man kan ikke lave vinkeljern for Skala N i 0,25mm plade, det er i hvert fald meget svært at få dem bukket og de er for tykke. Hmm, der er en del der skal designes om. (Det fik jeg også at vide af Erik Olsen – efter jeg havde sendt det til England)

Man skal gå meget langt (lave nogle kompromiser) i designfasen for at få så meget til at hænge samme fra start af, i stedet for små dele.

En meget lille dråbe loddetin – er kæmpe stor i skala N, jeg skal have fundet en meget tyndere loddetin.

Man skal ikke tabe noget på gulvet, det tager en krig at finde det igen.

Man skal lime 0402 lysdioder fast på forsiden, ikke bagsiden. Enten kan de ikke tåle cyanoakrylat lim på bagsiden, eller også har limen ikke ret stor isolerende evne og plade de limes til kortslutter dioden… Øv

Jeg skal have bedre afskærmninger mellem dioderne så de ikke skinner igennem til hinanden.

Og så til det værste… :

Man skal IKKE, ikke, ikke lodde på masten efter man har trukket 4 stk. 0,1mm lak overtrukket kobberledninger igennem denne – øv. Nu er lederne til den grønne lysdiode kortsluttet og jeg skal til at skille signalet ad igen.

Så langt så godt, jeg håber på bedre held næste gang… jeg skal jo nok lære det, og få det hele dokumenteret i en guide så andre kan undgå mine fejltagelser.

Før jeg fik loddet en gang for meget på masten lyste den fint både rødt og grønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *