Modul: N-Kgg 2

Nu har jeg endelig fået klargjort togrummet, ikke en let opgave da det har været anvendt som kontor og pulterrum, og nok mest det sidste.

For at understøtte modulerne har jeg monteret en regel (træbjælke på 45 x 115mm) på tværs af rummet. Først satte jeg to vinkler fast i væggen, og reglen ligger så på disse vinkler og fastgøres til denne med et par skruer på undersiden.

Denne konstruktion er både stabil og diskret, man kan ikke se hvordan den er sat op, den er der bare – som om den lige er presset i spænd mellem væggene (nej der er en mm i begge sider så træet kan arbejde).

Reglen er måske lidt kraftig i forhold til det den kommer til at bære, men den er til gengæld fuldstændig stabil og holder let til at man bruger den som støtte.

Langs væggen montere jeg nogle små men kraftige hvide vinkler. De sættes fast i væggen med 6mm franske skruer, igen lidt overdimensioneret – men jeg gider ikke at se det falde ned.

Vinklen har på den ene side to huller som jeg anvender til skruerne i væggen, på den anden side er der en lang rille. Oven på rillen lægges endnu en vinkel (mindre) som fastgøres med et par maskineskruer, et par skiver, samt et par vingemøtrikker.

Den øverste vinkel presses med hånden ind til modulets kant, og vingemøtrikkerne spændes – og modulet sidder fast. Dejlig enkelt og billigt, og så kan modulerne monteres uden værktøj.

De fleste af de hvide vinkler sidder langs bagvæggen og er derfor ikke synlige.

Modulerne er her stillet ind for at teste mit modulophæng. På tværs af rummet ses regelen.

Selv om modulerne ikke er spændt fast, ligger de tæt sammen og følger væggen – det kan virkelig godt betale sig at være grundig med vinklerne når man bygger modulerne.

Den udvendige kurve synes jeg også er ret vellykket, det bryder de ellers lidt kedelige lige linjer der ofte er når man bygger moduler.

Reolerne under banen er faktisk dem der har bestemt højden af banen, så modulernes overkant ligger i 1,22 m. Højden gør også at jeg kan have kontorets printere under banen mens de stadig er brugbare. Jeg kunne have valgt at sætte banen så skinnes overkant var 1,3 m, som er standard i Fremo, men der er ikke så højt til loftet så det så forkert ud. Men 2,44 til loftet sidder modulerne lige i midten, så det ser harmonisk og rigtigt ud.

Nu skal jeg i gang med at klargøre værkstedet, det har ikke været brugbart i rigtig mange år, så det kræver en del ture på genbrugspladsen. Der er også ophobet en del gammelt legetøj fra børnene, så vi skal nok også en tur på loppemarked for at se om man kan komme af med noget af det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *