WinTrack og AnyRail

Endnu en gang fik jeg det svar at radius var beregnet korrekt, men at det var for center linjen. Jeg har ikke et spor uden udbredelse, det er 9mm i skala N, programmet bør beregne radius ud fra den skala skinner man har valgt og ikke en matematisk model.

Nå, jeg har sendte dem et par feature requests omkring dette, samt muligheden for at editere workbench’es efter de er lavet, samt en dialog hvor man kan sætte x og y koordinater på det valgte element. – men jeg har desvære intet hørt fra dem om dette.

Så jeg hentede WinTrack, da jeg synes at mange på sporskiftet.dk anvender dette. Efter 10 minutter opgav jeg programmet, jeg kan simpelt ikke finde ud af at anvende det. Jeg må forsøge igen en dag hvor jeg har mere tid.

Så hentede jeg AnyRail, og mit første indtryk var at det ikke kunne noget – og funktionaliteten er da også meget begrænset i forhold til de to andre. Men for f… hvor er det let at anvende, og de ting som programmet kan – gør det rigtigt godt.

Jeg kan i AnyRail lave modulkasserne, og efterfølgende ændre i den som jeg har lyst – især muligheden for at dobbeltklikke på et hjørne og angive x og y koordinaterne for hjørnet er lige hvad jeg manglede. Man kan angive en mindsteradius man ønsker i sit layout, og AnyRail vil lave røde streger der hvor kurverne er for små. Simplet og igen lige det jeg har foreslået til WinRail.

Flexskinner er ikke noget som programmet har tilføjet, man anvender simpelt de flexskinner der er i det valgte spor fra leverandøren, så kan programmet også give en advarsel hvis ens flexskinne er længere end den man kan købe. Dog kan jeg ikke finde ud af at vælge en flexskinne der er meget kort, her får jeg hele tiden fat i en af enderne, og ikke i selve flexskinnen. Når en flexskinne er valgt er det til gengæld let at rette den ud til et lige stykke eller give den en fast kurve.

AnyRail samler selv skinner der bliver lagt tæt, det er meget smart men noget jeg skal vende mig til da det ikke altid er meningen. Men igen – det er altså smart at man kan dobbeltklikke på en ende af en skinne og så bestemme dennes position med x og y position direkte i en dialogboks. Dette er ekstremt simpelt at implementere i programmerne, så det er underligt at de andre programmer ikke har denne mulighed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *