Modul Kurve

Dette modul udnytter den sparsomme plads til at lave en skarp 9″ (radius på 228mm) kurve igennem Gribskov.

Kurve skjules mest muligt af træer, så modulet mest fremstår som blot en skov.

Modulet forbinder Tidvildeleje og Gilleleje sporene ud af Kagerup station, så man kan vende et tog. Kurven sørger også for at banen bliver “rund”, så den kan anvendes til test og indkøring af materiel.

Modulets front afrundes så det passer med linjerne i Kagerup modulerne, og modulet opbygges med samme tykkelse, igen for at give en harmonisk sammenhæng.

Træerne laver jeg selv og den skal som i forbilledet være en blanding af nåle og løv træer. Træerne laves og stilles tæt, for at kunne skjule sporet så meget som muligt.

Elektronik

Sporet på modulet holdes elektrisk adskilt fra Kagerup modulets spor, da det er et krav i Fremo standarden. Sporet forsynes gennem elektronik, der automatisk polvender spændingen ved en eventuelt kortslutning. Forsyningen laves så den ligger i Kagerup stationsmodulet, og trækkes ind igennem hullerne som skal være i et standard Fremo endestykke.

Modulkassen

Kassen er opbygget i gitterkonstruktion, på samme måde som Fremo modulerne. Gitterkonstruktionen skønnes at være stærk og stabil nok til at kunne holde sig selv og yde understøttelse til Kagerup Stations modulerne.

Jeg har valgt ikke at anvende en plade, da skovbunden på modulet skal være lettere kuperet.

Modulet fastgøres til begge vægge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *