Modul Kagerup Station

Modul Data for Kgg – Kagerup Station:

Modul ID
Endestykke A
Endestykke B
Modul længde
Spor længde
Mindste radius
N Kgg 1
FREMO F1
speciel
1417 mm
1300 mm
914 mm
N Kgg 2
speciel2 * FREMO F1
861 mm
950 mm
914 mm

I Gribskov i Nordsjælland ligger byen kagerup med tilhørende station. Stationen ligger i udkanten af byen og når den ses på satelitbilled ligger den helt omgivet af skovens træer.

Stationen ligger på Lokalbanen Gribskovbanen og er forgreningsstation fra Hillerød mod henholdsvis Gilleleje og Tisvildeleje.

For at få mere information om stationen vil jeg tage billeder af denne, og specielt bygningerne og perron, så jeg kan fremstille modeller af disse.

Luftfoto

På nettet har jeg fundet nogle luftfoto af stationen og ved hjælp af lidt billedbehandling har jeg kunne sammensætte dette samlede foto af stationen. I Microsoft Visio har jeg lavet en side med samme målestok, så jeg kan måle afstande direkte på billedet. Dette er godt nok til de store linjer men jeg er nød til at køre forbi stationen med et målebånd til detaljerne.

I WinRail har jeg så lagt billedet skaleret til 1:160 ind som baggrund og så lagt sporskifter på de rigtige steder og vinkler. Mellem sporskifterne har jeg så lagt flexspor og justeret disse så de matcher sporene på billedet.

Modellen er lavet ud fra de rigtige mål omregnet til skala N (1:160). Jeg har lavet den samme bue på stationen som i den virkelige verden, selv om det giver nogle sjove former på modulerne.

Opdelingen i Moduler

Da stationen er 300m (omregnet til 1:160 er det 1,875m) har jeg valgt at dele stationen ud på 2 moduler (de grønne). Det centrale modul indeholder hele perronen og stationsbygninger, mens stationens nordlige del er på et modul for sig selv.

Mod Hillerød (til venstre) samles sporene til et enkelt og ender i et standard Fremo F1 fladt endestykke. Mod Tisvildeleje og Gilleleje forgrener de to spor sig med sporskift og kryds, så stationen både kan modtage og afsende tog til disse. Begge disse endestykker er også et Fremo F1 fladt endestykke.

Version 4 af Kagerup Station som FREMO modul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *