Banens Historie

Planlægningen af denne bane har været lang, ja endog meget lang. Ingen af de designede baner bliver til noget, men de har alle været med til at opbygge den viden der har skabt den valgte bane.

Jeg er nu sikker på at min bane skal opbygges af et antal moduler; private og efter FREMO standarden. Processen med valg af layout har været lang, men jeg er bestemt glad for at jeg tog mig tid til det, og ikke gik i gang med at opbygge en bane som jeg så kort tid efter kunne kassere igen. Ideen med moduler synes jeg er helt rigtig, så må vi jo se om jeg en dag finder en klub som jeg vil deltage i, samt få luftet mine moduler i sammenhæng med andre – nu har jeg da muligheden hvis lysten skulle opstå.

Pladebane
En mulighed er at lave en plade, som skal hænge på vægen i kontoret. Pladen kan få en størrelse på ca 2,5 * 1,5 meter, da det skal være muligt at slå den op af vægen så kontoret kan anvendes som kontor. Pladebanen har den fordel at den vil kunne findes frem (slås ned) og pakkes væk på et øjeblik – så man kan arbejde eller køre på banen når man har tid og lyst. Bagdelen ved pladen er at en stor del af sporet vil være drejeskinner og banen får et præg af at toget køre rundt og rundt.

Modulbane
Modulbanen består af et antal standard moduler, som man så sætter sammen når der skal køres. Denne type gør det muligt at lave banen så den består mest af lige strækninger som det er i virkeligheden. En anden fordel ved moduler er at man kan lave en helt færdig bane (få færdige moduler) og så udvide med nye moduler senere. Bagdelen ved modulbanen er at det tager en del tid at sætte banen op for at køre på den, da modulerne jo skal sættes sammen og justeres så togene kan passere modulsamlingerne.

Testbane
Som supplement til en modul bane kunne man lave en minimal bane på en plade, som tjener til formål at kunne teste og fotografere materiel, samt at sønnen hurtigt kunne få noget at køre på. Da hovedkravet til banen er at den fylder lidt, bliver det hurtigt en bane i flere niveauer hvis man vil have et par stationer og noget industri på banen. Som med en pladebane bliver næsten alle strækninger buede kurver.

Modul-Pladebane
I erkendelse af at jeg ikke kunne vælge mellem modul og pladebane, har jeg fundet et koncept hvor halvdelen af banen er på moduler, og den anden er bygget på plade tilpasset rummet. For at dette kan lade sig gøre er mit kontor nu officielt skiftet til togrum.

Jeg lader de gamle forslag ligge til inspiration, start nedefra hvis du vil se udviklingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *